Dermapen

Wat is de Dermapen4 en hoe werkt het?

De Dermapen die wordt gebruikt door Cathelijne de Lint, is de Dermapen4. De Dermapen is wereldwijd nog steeds het meest gebruikte micro-needling systeem. De Dermapen4 kan 1920 punctiekanalen per seconde maken. Naast de snelheid van de behandeling kan ook de naalddiepte zeer nauwkeurig worden bepaald.
Hierdoor geeft de Dermapen4 zeer goede resultaten, veel minder pijn en veel minder downtime.

De Dermapen4 kan voor diverse indicaties worden ingezet. Cathelijne de Lint gebruikt deze behandeling voornamelijk voor et. Verjongen en verstrakken van de huid, vaak in combinatie met PRP (Platelet-Rich Plasma, ofwel bloedplaatsjes-rijk plasma)
Bij deze behandeling wordt een buisje bloed afgenomen, zoals bij een gewone bloed afname. Vervolgens wordt dit bloed gecentrifugeerd, waardoor enkel bloedplasma overblijft. Dit plasma wordt vervolgens weer teruggebracht in de huid met de Dermapen4.

Welke problemen kunnen worden behandeld met de Dermapen4?

De behandeling zorgt voor een betere huidstructuur (fijne poriën), meer stevigheid en volume ter plaatse van de huid van het gezicht en nek.
Tevens kunnen fijne lijntjes, rimpels en (acne)littekens worden verminderd.
De behandeling met de Dermapen4 wordt bij onze kliniek door zowel de huidspecialist, huidtherapeut als de cosmetisch arts Cathelijne uitgevoerd. Echter, de behandeling van het gezicht in combinatie met PRP (Vampire Facelift), wordt alleen door Cathelijne verricht.
Door deze duo-behandeling worden zeer mooie resultaten bereikt. Problemen zoals huidverslapping, huidveroudering, acnelittekens, vergrote poriën zullen verminderen.

Hoeveel Dermapen4 nodig voor resultaat?

Gemiddeld zijn er 3 -4 behandelingen nodig met 4-6 weken interval om duidelijk resultaat te verkrijgen. Hoewel wij altijd een kuur adviseren is de huid na 1 behandeling al frisser en stralender.
Huidverbetering begint zichtbaar te worden na 3 weken en houdt tot maanden na een behandeling aan.
Om het resultaat bij te houden wordt geadviseerd om de behandeling halfjaarlijks te herhalen.

Een gezonde huid reageert beter op een Dermapen4 behandeling en zorgt tevens voor een langduriger resultaat. Daarom zullen wij altijd bespreken welke thuisproducten u heeft voor uw huidverzorging. Dermapen4 behandelingen waarbij 4 weken is voor behandeld en nog 7 dagen wordt na behandeld met de juiste producten zullen een aanzienlijk beter en langduriger resultaat geven. Wij adviseren u graag.

Wanneer wordt er niet behandeld met de Demapen4?

Behandelingen met PRP worden niet verricht wanneer je (mogelijk) zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft.

Ook bij actieve (acne)ontstekingen of infecties van de huid of bij kwaadaardige tumoren tpv van de huid wordt deze behandeling niet verricht. Hetzelfde geldt voor bloedstollingsproblemen, immunosuppressie en sclerodermie.
Bij aandoeningen waarbij twijfel bestaat of een behandeling met de Dermapen4 wenselijk is zal eerst overleg met uw behandelend arts plaats vinden.

Na de behandeling

Na een Dermapen4 behandeling van de huid van het gelaat of hals zal de eerste 24-48 uur wat roodheid zichtbaar zijn. Verder kan er lichte jeuk, branderigheid en schilfering optreden na de behandeling.
Direct na de behandeling krijg je in de kliniek een verkoelend masker. Hierna wordt een crème met factor 50 aangebracht,
Wij adviseren je om gedurende 48 uur niet intensief te sporten of een sauna te bezoeken.
Tevens dien je gedurende 2 weken direct zonlicht te vermijden en gedurende 6 weken dagelijks met factor 50 te smeren.

Wanneer je van plan bent om na de Dermapen4 een andere huidbehandelingen te ondergaan, zoals radiofrequentie, IPL of een chemische peeling adviseren wij om hier 2 weken tussen te laten.

Wat kost een behandeling met de Dermapen4?

De prijs van de behandeling met de Dermapen4 is €175. Bij het ondergaan van een kuur van 3 behandelingen betaalt u €450.
Wanneer u voor een Dermapen4 in combinatie met een PRP behandeling van de huid kiest, betaalt u €425 en voor een kuur van 3 behandelingen €1100.
Voor een duidelijk overzicht van de prijzen verwijzen we u naar de prijslijst.

Afspraak maken?

Wil je direct een afspraak maken? Via ons boekingssysteem kan je een afspraak plannen voor een consult, behandeling of controle.