Plexr soft surgery

Wat is Plexr soft surgery (plasmage) en hoe werkt het?

De Plexr is een medisch en CE-gecertificeerd apparaat, dat overtollige huid kan verwijderen. Een zeer goed en veilig alternatief voor een operatie.
Tijdens een behandeling wordt een straaltje met geladen gas (plasma) door de huid gestuurd. De huid wordt hierbij niet aangeraakt. Het gevolg is een puntsgewijze verdamping van het bovenste deel van de huid (opperhuid), waardoor de huid plaatselijk direct samentrekt. Je ziet direct na de behandeling meerdere kleine, puntvormige korstjes.
Ook wordt tijdens een behandeling de omliggende huid gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken. Het eindresultaat is na zo’n 6 tot 8 weken zichtbaar.
Het gevolg van een behandeling met de Plexr is een strakkere huid in een betere conditie.

Welke problemen kunnen worden behandeld met Plexr soft surgery

Met de Plexr kunnen diverse problemen worden aangepakt: huidverslapping, rimpels en huidoneffenheden (zoals fibromen, ouderdomsvlekken en xanthelasmata) kunnen worden verwijderd.

Huidverstrakking en het vervagen van rimpels kan plaatsvinden rondom de ogen; bovenoogleden, onderoogleden, kraaienpootjes, maar ook elders in het gelaat zoals de liplijntjes (rokerslijntjes/barcode).

Hoeveel Plexr behandelingen zijn er nodig voor een mooi resultaat?

Afhankelijk van de hoeveelheid aan huidoverschot zijn er één of meerdere behandelingen nodig. Meestal is één behandeling al voldoende, maar soms is een tweede behandeling nodig om het gewenste effect te bereiken.
De huidverstrakking is al direct na de behandeling zichtbaar, maar aangezien de huidverbetering nog weken tot maanden na de ingreep doorgaat, is na 3 tot 6 maanden het eindresultaat van de behandeling zichtbaar.

Essentieel na een behandeling is het gebruik van een SPF met een factor 30-50 gedurende de eerste 3 maanden na een behandeling.
Wij adviseren het gebruik van Colorscience Sunforgettable Flex, een breedspectrum SPF50 zonnecrème op minerale basis met een camouflerend effect.

Wanneer wordt er niet behandeld met Plexr soft surgery?

Behandelingen met de Plexr worden niet verricht wanneer je (mogelijk) zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft.

Ook bij actieve (acne)ontstekingen, infecties van de huid of bij kwaadaardige tumoren op de huid wordt deze behandeling niet verricht.
Ook wanneer je permanente fillers in het gelaat hebt, wordt er niet behandeld.
Bij mensen met een donker huidtype of mensen die neiging hebben tot hyperpigmentatie zijn wij erg terughoudend, aangezien er een kans is op blijvende donkere verkleuring (hyperpigmentatie) na een behandeling.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kun je last hebben van een wat branderige pijn gedurende 24-48 uur. Hiervoor mag je paracetamol gebruiken. Ook kan het helpen om de huid te koelen met een koelbril of ingevroren doperwtjes in een zakje. Pas op dat het koelelement niet te koud, bevroren of nat is. Zorg ervoor dat er geen direct contact is van het koelelement met de huid, maar plaats er een schone zakdoek of gaasje onder.

Houd het behandelde gebied gedurende 5 dagen droog.

Tevens zal je ter plaatste van het gebied gedurende 5-10 dagen vele bruine puntjes (korstjes) zien. Het gebied rond de korstjes kan jeuken en trekkerig aan gaan voelen. Het is heel belangrijk dat je niet gaat wrijven over of trekken aan de korstjes, aangezien je daardoor littekenvorming of pigmentproblemen kunt veroorzaken. Wanneer de huid ter plaatse van de korstjes irriteert, kan koelen helpen.
Naast de korstjes zal er, met name wanneer er ter plaatste van de oogleden is behandeld, zwelling ontstaan in het behandelde gebied. Meestal verdwijnt de zwelling na 5 tot 7 dagen, maar kan in het geval van behandelde onderoogleden soms ook langer aanhouden. Houd hier rekening mee.

Start direct na de behandeling met een goede zonbescherming. Wanneer de korstjes er af gaan vallen, komt er een roze, soms nog wat gestippelde huid tevoorschijn. Deze huid is erg kwetsbaar en moet gedurende 3 maanden heel goed beschermd worden tegen de zon. Draag altijd een goede zonnebrandcrème (minimaal SPF30 of 50) na de behandeling (ook in de winter) en voorkom de eerste 6 weken direct zonlicht.
Plexr behandelingen worden om deze reden meestal in het najaar en de winter verricht.

Voor het eindresultaat is het belangrijk om de door ons gegeven adviezen op te volgen. Bekijk hier foto’s van voor en na behandeling.

Wat kost een behandeling met Plexr soft surgery?

De prijs van de behandeling van het verwijderen van kleine huidoneffenheden is vanaf €125. Voor huidverstrakking en het vervagen van rimpels variëren de prijzen, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Voor een duidelijk overzicht van de prijzen verwijzen we u naar de prijslijst.

Afspraak maken?

Wil je direct een afspraak maken? Via ons boekingssysteem kan je een afspraak plannen voor een consult, behandeling of controle.