Profhilo

Wat is Profhilo en hoe werkt het?

Profhilo is puur hyaluronzuur, zonder extra toevoegingen. Het verschil met fillers is dat Profhilo niet opvult, maar de huid op celniveau aanzet tot collageen- en elastineproductie.
Tevens wordt de huid gevoed met hyaluronzuur.
Profhilo geeft versteviging, verstrakking en een betere hydratatie van de huid. De huid zal hierdoor weer een mooie glans krijgen en steviger worden.
Profhilo wordt door de arts met een klein naaldje in de huid gebracht.

Welke problemen kunnen worden behandeld met Profhilo?

Als gevolg van het verouderingsproces wordt de huid slapper, dunner, droger en ontstaan er oppervlakkige fijne lijntjes in de huid. Deze problemen kunnen goed worden behandeld met Profhilo. De huid zal er weer steviger worden en er jonger en stralender uit gaan zien.
Profhilo kan voor huidverjonging van zowel het gezicht als andere gebieden zoals de hals, bovenarmen, handen en buik worden ingezet.

Hoe lang werkt Profhilo?

Wanneer je begint met Profhilo worden, afhankelijk van je leeftijd en huidconditie, 2 of 3 behandelingen geadviseerd, met 1 maand interval. Omdat de huid op celniveau wordt gestimuleerd en er meerdere weken nodig zijn om collageen en elastine aan te maken, kan vanaf 4-6 weken na de eerste behandeling de eerste versteviging van de huid zichtbaar worden. Wel kun je al in de eerste dagen van de behandeling een mooie glans op de huid zien. Dit komt omdat er meer hyaluronzuur in de huid is gebracht, waardoor de huid vocht rijker zal worden. Het effect van Profhilo houdt vaak meerdere maanden aan, echter dit varieert per persoon.

Geadviseerd wordt om de behandeling na 4 tot 6 maanden te herhalen om het resultaat te behouden.

Wanneer wordt er niet behandeld met Profhilo?

Behandelingen met Profhilo worden niet verricht wanneer je (mogelijk) zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft.
Ook bij aanwezigheid van permanente fillers in het gelaat wordt niet behandeld met Profhilo.

Ook bepaalde auto-immuunziekten (zoals sarcoïdose) zijn contra-indicaties. Bij aandoeningen waarbij twijfel bestaat of een behandeling met Profhilo wenselijk is zal eerst overleg met uw behandelend arts plaats vinden.

Verder is een infectie of een andere actieve huidaandoening (maligniteit) in of in de buurt van het te behandelen gebied een reden om de behandeling uit te stellen.

Na de behandeling

Wanneer je behandeld bent met Profhilo, adviseren wij je om gedurende 24 uur niet intensief te sporten, een sauna te bezoeken of het gebied te laten masseren. Wanneer er een blauwe plek is ontstaan na een behandeling is het van belang om met een zonnefactor (SFP30 of SPF50) de huid te beschermen en uit de zon te blijven, zo lang als de blauwe plek zichtbaar is om pigmentverschuivingen in de huid te voorkomen.

Wanneer je van plan bent om na een Profhilo behandeling een andere behandeling te ondergaan, zoals radiofrequentie, IPL, laser of Dermapen adviseren wij om hier 2 weken tussen te laten. Een Profhilo behandeling kan heel goed worden gecombineerd met een filler- en/of botoxbehandeling.

Wat kost een behandeling met Profhilo?

De prijs van de behandeling van het gezicht, de hals en de handen is €300 per behandeling. Bij behandeling van andere gebieden op het lichaam is de prijs afhankelijk van de grootte van het gebied.
Voor een duidelijk overzicht van de prijzen verwijzen we u naar de prijslijst.

Afspraak maken?

Wil je direct een afspraak maken? Via ons boekingssysteem kan je een afspraak plannen voor een consult, behandeling of controle.