Fillers

Wat zijn fillers en hoe werken ze?

Fillers, letterlijk: opvullers zijn producten die in of onder de huid worden geplaatst om verloren gegaan volume aan te vullen, contouren te veranderen of om lijntjes en littekens in het gezicht te verzachten.

Als gevolg van het verouderingsproces neemt het volume in het gezicht af. Het botweefsel neemt af, het onderhuidse vetweefsel vermindert en verzakt en de huid wordt dunner en slapper. Door de combinatie van volumeverlies en verslapping zal de huid gaan verzakken en verandert de vorm van het gezicht, wordt de kaaklijn slapper en worden de neusliplijn en de marionetlijnen duidelijker zichtbaar. Ook kunnen er meer lijntjes in de huid ontstaan, bijvoorbeeld de bekende rokerslijntjes rond de mond.

In onze kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van de veiligste hyaluronzuurfillers van het merk Belotero en Stylage.

Welke problemen kunnen worden behandeld met fillers?

Fillers kunnen worden gebruikt om een asymmetrie in het gelaat te verminderen, om verloren gegaan volume (bijvoorbeeld agv veroudering of gewichtsverlies) in het gezicht aan te vullen of om mooie accenten in het gezicht aan te brengen waardoor de gezichtsvorm wordt verfraaid, zoals de jukbeentjes, kaaklijn of neus.

Wanneer het volume in het gezicht in zijn geheel in afgenomen, kan het mooi zijn om op meerdere plaatsen in het gezicht (jukbeentjes, wangen, kaaklijk, neusliplijn) een filler te plaatsen, zodat er een lift plaatsvindt, zonder dat het resultaat onnatuurlijk is. Dit wordt wel de “liquid-facelift” genoemd. Verder kunnen ook afhangende mondhoekjes worden verzacht, liplijntjes worden verminderd en extra volume tpv de lippen worden geplaatst

Hoe lang werkt een filler?

Na een behandeling met een filler zie je direct resultaat. Na 2-4 weken is het resultaat nog mooier omdat het hyaluronzuur in de filler een klein beetje vocht aantrekt en de filler dan mooi soepel aanvoelt, alsof het je eigen huid is.
Het effect van de fillers is altijd tijdelijk. De duur van het effect varieert van 6-18 maanden en is afhankelijk van de plaats die is behandeld en de dikte van de filler die is gebruikt. Na deze periode wordt de filler langzaam weer afgebroken.

Wanneer wordt er niet behandeld met een filler?

Behandelingen met botox worden niet verricht wanneer je (mogelijk) zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft.
Ook bij aanwezigheid van permanente fillers in het gelaat wordt niet behandeld met een tijdelijke filler.

Ook bepaalde auto-immuunziekten (zoals sarcoïdose) zijn contra-indicaties. Bij aandoeningen waarbij twijfel bestaat of een behandeling met een filler wenselijk is zal eerst overleg met uw behandelend arts plaats vinden.

Verder is een infectie of een andere actieve huidaandoening (maligniteit) in of in de buurt van het te behandelen gebied een reden om de behandeling uit te stellen.

Na de behandeling

Wanneer je behandeld bent met een filler, adviseren wij je om gedurende 24 uur niet intensief te sporten, een sauna te bezoeken of het gebied te laten masseren. Wanneer er een baluwe plek is ontstaan na een behandeling is het van belang om met een zonnefactor (SFP30 of SPF50) de huid te beschermen en uit de zon te blijven, zolang als de blauwe plek zichtbaar is om pigmentverschuivingen in de huid te voorkomen.

Wanneer je van plan bent om na een filler behandeling een andere behandeling te ondergaan, zoals radiofrequentie, IPL, laser of Dermapen adviseren wij om hier 2 weken tussen te laten.

Wat kost een behandeling met fillers?

De prijs van de behandeling is afhankelijk van welke gebieden en hoeveel gebieden worden behandeld.
Voor een duidelijk overzicht van de prijzen verwijzen we u naar de prijslijst.

Afspraak maken?

Wil je direct een afspraak maken? Via ons boekingssysteem kan je een afspraak plannen voor een consult, behandeling of controle.