PRP

Wat is PRP en hoe werkt het?

PRP staat voor Platelet-Rich Plasma, ofwel bloedplaatsjes-rijk plasma.
Bij deze behandeling wordt een buisje bloed afgenomen, zoals bij een gewone bloed afname. Vervolgens wordt dit bloed gecentrifugeerd, waardoor enkel bloedplasma overblijft. Dit plasma wordt vervolgens weer teruggebracht in de huid.

Aangezien PRP is rijk aan bloedplaatjes en actieve groeifactoren, worden de fibroblasten in de huid gestimuleerd. Hierdoor wordt onder andere de collageen- en elastine productie in de huid gestimuleerd en zal ook de productie van hyaluronzuur toenemen. De huid wordt hierdoor steviger, elastischer en beter gehydrateerd.

Ook kan PRP ter plaatse van de behaarde hoofd worden gebruikt om haaruitval te verminderen. Door de groeifactoren zullen de haarzakjes worden gevoed, waardoor deze in groei gestimuleerd worden en beter doorbloed raken. Hierdoor kan een haarfollikel weer meer en sterkere haren gaan vormen. Ook zal de hoofdhuid zelf in conditie toenemen, omdat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. PRP worden toegepast bij dunner wordend haar, haaruitval of na een haartransplantatie.

PRP wordt al gedurende lange tijd gebruikt in de orthopedie, plastische chirurgie en tandheelkunde om wonden en weefsels sneller te laten genezen.

Welke problemen kunnen worden behandeld met PRP?

Wanneer de huid ter plaatse van de onderoogleden dunner wordt kunnen er donkere kringen, volumeverlies en fijne lijntjes ontstaan. Door plaatselijk een kleine hoeveelheid PRP te injecteren, zal de huid weer steviger en voller worden.

Verder zorgt PRP voor een betere huidstructuur, meer stevigheid en volume ter plaatse van de huid van gezicht, nek en handen en kunnen (acne)littekens worden verminderd. Deze behandeling van het gezicht met PRP wordt ook wel de ‘ Vampire Facelift’ genoemd.

In onze kliniek wordt de PRP behandeling voor verbetering van de huidstructuur altijd gecombineerd met het gebruik van de Dermapen. Door deze duo-behandeling worden zeer mooie resultaten bereikt. Problemen zoals huidverslapping, huidveroudering, acnelittekens, vergrote poriën zullen verminderen.

Daarnaast kan PRP de haargroei stimuleren. Dunner wordend haar wordt weer voller en steviger en tevens wordt PRP behandeling vaak aangeraden na een haartransplantatie om het effect van de transplantatie te vergroten.

Hoeveel PRP behandelingen nodig voor resultaat?

Gemiddeld zijn er 3 -4 behandelingen nodig met 4-6 weken interval om duidelijk resultaat te verkrijgen. Hoewel wij altijd een kuur adviseren is de huid na 1 behandeling al frisser en stralender.
Huidverbetering begint zichtbaar te worden na 3 weken en houdt tot maanden na een behandeling aan.
Om het resultaat bij te houden wordt geadviseerd om de behandeling halfjaarlijks te herhalen.

Een gezonde huid reageert beter op een PRP behandeling en zorgt tevens voor een langduriger resultaat. Daarom zullen wij altijd bespreken welke thuisproducten u heeft voor uw huidverzorging. PRP behandelingen waarbij 4 weken is voor behandeld en nog 7 dagen wordt na behandeld met de juiste producten zullen een aanzienlijk beter en langduriger resultaat geven. Wij adviseren u graag.

Wanneer wordt er niet behandeld met PRP?

Behandelingen met PRP worden niet verricht wanneer je (mogelijk) zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft.

Ook bij actieve (acne)ontstekingen of infecties van de huid of bij kwaadaardige tumoren tpv van de huid wordt deze behandeling niet verricht. Hetzelfde geldt voor bloedstollingsproblemen, immunosuppressie en sclerodermie.
Bij aandoeningen waarbij twijfel bestaat of een behandeling met PRP wenselijk is zal eerst overleg met uw behandelend arts plaats vinden.

Na de behandeling

Wanneer je behandeld bent met PRP ter plaatse van de onderoogleden, zal er gedurende 2-3 dagen zwelling zichtbaar zijn, aangezien het geïnjecteerde plasma enkele dagen nodig heeft om door het lichaam te worden opgenomen. Het is mogelijk dat er een oppervlakkig bloedvaatje wordt geraakt en in dat geval kan er gedurende 7-10 dagen een blauwe verkleuring zichtbaar zijn.

Bij PRP behandeling van de huid van het gelaat of behaarde hoofd zal de eerste 24-48 uur wat roodheid zichtbaar zijn. Verder kan er lichte jeuk, branderigheid en schilfering optreden na de behandeling.
Wij adviseren je om gedurende 48 uur niet intensief te sporten of een sauna te bezoeken.

Wanneer je van plan bent om na de PRP behandeling een andere huidbehandelingen te ondergaan, zoals radiofrequentie, IPL of een chemische peeling adviseren wij om hier 2 weken tussen te laten.

Wat kost een behandeling met PRP?

De prijs van de behandeling van de onderoogleden is €300. Bij het ondergaan van een kuur van 3 behandelingen betaalt u €800.
Voor de behandelingen van de hoofdhuid met PRP betaalt u €350 en voor een kuur van 3 behandelingen betaalt u €900.
Wanneer u voor een PRP behandeling van de huid kiest, in combinatie met de Dermapen betaald u €425 en voor een kuur van 3 behandelingen €1100.
Voor een duidelijk overzicht van de prijzen verwijzen we u naar de prijslijst.

Afspraak maken?

Wil je direct een afspraak maken? Via ons boekingssysteem kan je een afspraak plannen voor een consult, behandeling of controle.